Murska Sobota

10.10.2020

10:00 - 13:00Vikend tečaj programiranja za otroke in mladostnike

KAJ? TEČAJ PROGRAMIRANJA ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE (8 šolskih ur)
KDAJ? 10.10. in 11.10.2020, 10:00 – 13:00
KJE? MIKK Murska Sobota, Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota
CENA: 60€/otroka/8 šolskih ur
PRIJAVE: http://maliustvarjalci.si/delavnice/
STAROST: 10 let in več
ZAHTEVANO PREDZNANJE: Matematika (seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje)

Računalništvo je dandanes drugi materni jezik otrok in mladostnikov, temelj njihovega sporazumevanja z vrstniki in okolico. Že dolgo se je po naših glavah podila ideja o tečaju programiranja za otroke. Z veseljem vam sporočamo, da bomo to poletje idejo o tečaju tudi realizirali. 🙂
Na tečaju programiranja se bodo otroci srečali z izdelavo računalniške igre v programu Scratch. Ob tem se bodo naučili veliko novega in se zagotovo neizmerno zabavali. Naučili se bodo osnov programiranja ter spoznali skrivnosti računalniškega izražanja.
Otroci se bodo naučili programirati klasične igre, kot sta Kača in Pong ter druge igre. Gre za aktivno spoznavanje sveta računalništva, otrok ne bo le pasivni uporabnik računalniških iger, skozi naš tečaj ga spodbujamo k ustvarjanju lastnih izdelkov. Otroci bodo spoznali vse vse vidike razvoja iger – to so grafika, animacija, glasba, vizualni in zvočni efekti ter logika, ki je bistvo računalniških iger.
Tečaj pa seveda ni namenjen le otrokom. Namenjen je vsem generacijam, ki želijo računalništvo spoznati na aktiven in ustvarjalen način. Scratch je program, ki je namenjen programiranju za vse.
Pridruži se nam na tečaju in izkusi celovit proces izdelave računalniških iger, od zasnove do deljenja z uporabniki.
__________________________________
*** Število mest je omejeno.
V ceno delavnice je vključeno:
– strokovno vodstvo
– individualna pomoč in usmerjanje otrok
– individualne prilagoditve glede na znanje/starost otroka
– uporaba vse potrebne opreme (računalnik, program Scratch, itd.)
– varstvo
Vabljeni so prav vsi – tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki so se s programiranjem že kdaj srečali. Vabimo vse otroke stare 10 let in več. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

*Varovanje podatkov: Podatke, ki jih boste vpisali ob prijavi otroka, bomo uporabljali izključno za naše lastne potrebe. Z vpisom podatkov podajate svoje izrecno soglasje k hrambi podatkov in obdelavi za namen zagotavljanja storitev, ohranjevanja stika z nami in tržnega obveščanja prek elektronske pošte. Vaše podatke bomo skrbno varovali. Če bi tako želeli v prihodnosti, lahko kadarkoli in brez razloga zahtevate izbris podatkov. Fotografiranje otrok je izključno v namen dela in izobraževanja. Fotografije objavimo na spletni strani www.maliustvarjalci.si ter na Facebook strani.