Maribor

8.9.2023

16:00 - 19:00Delavničarski studio Kulturnega inkubatorja MKC, Koroška cesta 18

VSA PROSTA MESTA SO ŽE ZASEDENA!

DELAVNICE LEGO ROBOTIKE

8.9.2023, 16:00 – 19:00

LEGO ROBOTIKA: ROBOTSKA VOZILA – NA DIRKALIŠČU (za vse osnovnošolce)

Sestavili bomo različna vozila iz Lego kock (LEGO WeDo in LEGO Mindstorms) in poskrbeli za premikanje le-teh. Premikanje bomo dosegli na podlagi blokovnega programiranja. Otroci delno sledijo navodilom, delno pa delajo po svoji domišljiji in preizkušajo, kaj deluje (in kaj ne) ter se naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje. Ob koncu bomo priredili tekmovanje in se pomerili z robotskimi vozili. Otroke bomo razporedili v skupine glede na njihovo starost in predznanje.

9.9.2023, 09:00 – 12:00

LEGO ROBOTIKA: POZOR NEVARNOST – NARAVNE NESREČE (za vse osnovnošolce)

Sestavili bomo različne robote na temo naravnih nesreč (potresni simulator, vodna zapornica, alarmna naprava) iz Lego kock (LEGO WeDo in LEGO Mindstorms) in poskrbeli za premikanje le-teh. Premikanje bomo dosegli na podlagi blokovnega programiranja. Otroci delno sledijo navodilom, delno pa delajo po svoji domišljiji in preizkušajo, kaj deluje (in kaj ne) ter se naučijo, kako delujeta mehanika in programiranje. Otroke bomo razporedili v skupine glede na njihovo starost in predznanje.

Delavnice organiziramo v sodelovanju z MKC Maribor in Mestno občino Maribor.

*Varovanje podatkov: Podatke, ki jih boste vpisali ob prijavi otroka, bomo uporabljali izključno za naše lastne potrebe. Z vpisom podatkov podajate svoje izrecno soglasje k hrambi podatkov in obdelavi za namen zagotavljanja storitev, ohranjevanja stika z nami in tržnega obveščanja prek elektronske pošte. Vaše podatke bomo skrbno varovali. Če bi tako želeli v prihodnosti, lahko kadarkoli in brez razloga zahtevate izbris podatkov. Fotografiranje otrok je izključno v namen dela in izobraževanja. Fotografije objavimo na spletni strani www.maliustvarjalci.si ter na Facebook strani.