Maribor

17.6.2023

09:00 - 12:00Hiša jezikov Maribor; Ulica Vita Kraigherja 3, 2000 Maribor

 

KAJ? DELAVNICA PROGRAMIRANJA ZA OTROKE
KDAJ? 17.6.2023, 09:00-12:00
CENA: 35€/otroka (- 15% za zgodnje prijave: do 31.5.2023)
STAROST: 10 let in več
ZAHTEVANO PREDZNANJE: Matematika (seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje)
__________________________________________

Kaj bomo delali?
Izdelali bomo igro v kateri igralec ustvari svojo unikatno pikapolonico (character creation game). Osnove in strukturo aplikacije bomo izdelali skupaj, nato pa, v kolikor nam bo ostal čas, bodo udeleženci lahko sami s pomočjo mentorja ilustrirali in programirali svoje ideje.

Kaj se bom naučil?
Vse aspekte igre bomo izdelali sami. Poudarek delavnice bo na vektorskem ilustriranju, kodiranju in algoritmičnem razmišljanju.
Udeleženec delavnice bo spoznal kako izdelati računalniško igro iz ničesar in bo prejel širok spekter digitalnih znanj potrebnih za izdelavo igre.

Ali bo delavnica zabavna?
Seveda, zmeraj se trudimo združiti prijetno s koristnim.
Začeti programirati je težko in mučno, zato je še posebej pomembno, da se svet programiranja udeležencem približa na zabaven način, recimo z igro.

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je primarno namenjena otrokom starejšim od 10 let. Načeloma pa starostne omejitve navzgor ni.
Predhodno znanje ni potrebno. Delavnica je zelo primerna za začetnike, pa tudi tiste, ki radi programirajo.

V katerem programu bomo izdelali igro?
Igro bomo izdelali v programu Scratch.

Vabljeni so prav vsi – tisti brez predhodnega znanja, kot tudi tisti, ki so se s programiranjem že kdaj srečali. Vabimo vse otroke stare 10 let in več. Mentor se bo na delavnici posvetil vsakemu posebej in mu dodelil delo, ki je zanj primerno.

Delavnico organiziramo v sodelovanju s Techrarium.

 

*Varovanje podatkov: Podatke, ki jih boste vpisali ob prijavi otroka, bomo uporabljali izključno za naše lastne potrebe. Z vpisom podatkov podajate svoje izrecno soglasje k hrambi podatkov in obdelavi za namen zagotavljanja storitev, ohranjevanja stika z nami in tržnega obveščanja prek elektronske pošte. Vaše podatke bomo skrbno varovali. Če bi tako želeli v prihodnosti, lahko kadarkoli in brez razloga zahtevate izbris podatkov. Fotografiranje otrok je izključno v namen dela in izobraževanja. Fotografije objavimo na spletni strani www.maliustvarjalci.si ter na Facebook strani.