Maribor

25.2.2023

09:00 - 12:00KreatorLab Maribor; Preradovičeva ulica 40, 2000 Maribor

 

KAJ? DELAVNICA PROGRAMIRANJA ZA OTROKE
KDAJ? 25.2.2023, 09:00-12:00
CENA: 35€/otroka (- 15% za zgodnje prijave: do 14.2.2023)
STAROST: 10 let in več
ZAHTEVANO PREDZNANJE: Matematika (seštevanje, odštevanje, množenje, deljenje)

 

Delavnico organiziramo v sodelovanju s Techrarium.

 

Zimska delavnica programiranja

Sprogramirajmo snežaka in sneg.

Kaj bomo delali?
Izdelali bomo igro v kateri bo igralec ustvarjal snežaka. Igro bomo okrasili s simulacijo snega in drugimi vektoroskimi ilustracijami.

Kako bo pa igra izgledala?
Nekako takole:
image.png
Kaj se bom naučil?
Vse aspekte igre bomo izdelali sami. Poudarek delavnice bo na vektorskem ilustriranju, kodiranju in algoritmičnem razmišljanju.
Udeleženec delavnice bo spoznal kako izdelati računalniško igro od samega začetka. Ob tem bo prejel širok spekter digitalnih znanj potrebnih za izdelavo igre.

 

Ali bo delavnica zabavna?
Seveda, zmeraj se trudimo združiti prijetno s koristnim.
Začeti programirati je težko in mučno, zato je še posebej pomembno, da se svet programiranja udeležencem približa na zabaven način, recimo z igro.

 

Komu je delavnica namenjena?
Delavnica je primarno namenjena otrokom starejšim od 10 let. Načeloma pa starostne omejitve navzgor ni. Predhodno znanje ni potrebno. Delavnica je primerna za začetnike, pa tudi tiste, ki že radi programirajo.

V katerem programu bomo izdelali igro? 
Igro bomo izdelali v programu Scratch.

Ali moram biti kot starš prisoten na delavnici?
Ne. Starši ste med delavnico brez skrbi in lahko uživate v prostem času.

 

*Varovanje podatkov: Podatke, ki jih boste vpisali ob prijavi otroka, bomo uporabljali izključno za naše lastne potrebe. Z vpisom podatkov podajate svoje izrecno soglasje k hrambi podatkov in obdelavi za namen zagotavljanja storitev, ohranjevanja stika z nami in tržnega obveščanja prek elektronske pošte. Vaše podatke bomo skrbno varovali. Če bi tako želeli v prihodnosti, lahko kadarkoli in brez razloga zahtevate izbris podatkov. Fotografiranje otrok je izključno v namen dela in izobraževanja. Fotografije objavimo na spletni strani www.maliustvarjalci.si ter na Facebook strani.